Nederlands-Vlaamse

preadviezen

lid worden

algemeen

De volgende jaarvergadering van de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Strafrecht zal plaatsvinden op vrijdag 6 oktober 2017 van 11.00 tot 17.30 uur in Kazerne Dossin, Goswin de Stassartstraat 153, B-2800 Mechelen met daarna een borrel als afsluiting. Het thema is 'de (materieel)strafrechtelijke aanpak van terrorisme'. De preadviseur van Nederlandse zijde is prof. mr. Pieter Verrest, hoogleraar Straf(proces)recht Erasmus Universiteit, Rotterdam. De preadviseurs van Vlaamse zijde zijn Ann Fransen, federaal magistraat en Jan Kerkhofs, eveneens federaal magistraat.

Het programma zal om 11.00 uur aanvangen. Tijdens de ochtendsessie is er gelegenheid voor een bezoek aan de Kazerne Dossin, een Memoraal, museum en documentatiecentrum over Holocaust en mensenrechten; een voormalige kazerne van waaruit Joden en zigeuners tijdens WO II werden gedeporteerd naar de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau. Na de ochtendsessie en de lunch zal vanaf 14.00 uur het gebruikelijke middagprogramma worden aangehouden voor de jaarvergadering.

Meer informatie zal spoedig volgen.

Belangstellenden kunnen zich per e-mail wenden tot het secretariaat van de vereniging: info@verenigingvoorstrafrecht.nl.